donderdag 11 augustus 2011

Vakantie en wat nu..

Vakantietijd is een tijd om te ontspannen, lekker op de camping, je huisje op de hei, fietsend door het Toscaanse land of gewoon thuis met een goed boek in de tuin. En dat doen we massaal in juli en augustus, ontspannend met zijn allen in een rijtje op het strand. Of in de file door Parijs. Of festivals af van Concert@Sea, Mundial in Tilburg tot straks, eind augustus, Lowlands.
Aan de andere kant zoek je als ondernemer ook in de vakantie naar mogelijkheden, idee├źn, kansen. Een mooi proces dat soms snel gaat en soms verzandt in grote projecten die gedoemd zijn te mislukken.
Ik had me voorgenomen deze vakantie weer wat te lezen, van detectives tot meer vakgerichte boeken waarvan ik er gelukkig een heb gekregen, een boek over geluk. Over de rol van geluk in de economie en het leven. Kan het mooier, wat een ondertitel. De titel van het boek luidt 'Misleid door toeval'. Zaken die dichtbij elkaar liggen maar een geheel andere lading hebben, zoals bijvoorbeeld 'fortuinlijke idioot' versus 'vakbekwame belegger'. Ik mag het aanraden, leg het wel naast je bed, of beter, naast je op de bank en lees elke dag een stukje. Verteert beter!
Mocht je denken, pfff vakantie, pak dan de klantenfluisteraar van Jan van Setten. Kies en je wordt gekozen, en het is moeilijk om te kiezen en erbij te blijven. Specialiseer je vooral niet in alles, maar kies en denk na over waar klanten echt blij van worden. Binnen overheidsland nog wel eens een lastig onderwerp. Kiezen voor de klant want tja, er zijn regels en wetten. Is ook lastig, maar gewoon antwoord geven en snel moet kunnen als je echt hiervoor kiest en MOT zoekt met je klanten. MOT als in 'moment of Truth'. Kijk ze in de ogen, luister wat ze zeggen en doe er wat mee. En, als laatste voordat ik het hele verhaal vertel, van boren naar gaten. Het gaat niet om je eigen Unique Selling Point (USP, jaja wat is JOUW USP en dan ben je er) maar om het Unique Buying Point, wat wil de klant! Lezen en genieten en na een uurtje leg je het weg en je voelt je weer helemaal aan het stuur. Leuk dus.
Vakantie is er om van te genieten, en dat kan zo of op andere manieren. Doe wat bij je past, maar geniet!

Hasta Pronto!

Geen opmerkingen: